Terug naar overzicht

Disney FROZEN

In 2024 zal Frozen de musical, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2013, in Nederlandse vertaling te zien zijn. Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar.

Disney FROZEN, komt eindelijk als musical naar Nederland! In 2024 zal Frozen, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2013, in Nederlandse vertaling te zien zijn. Verwacht een spektakel van adembenemende decors en special effects.

Laat je niet tegenhouden dit bevroren koninkrijk binnen te stappen, het verhaal zal ieder hart laten smelten!

De animatiefilm (2013)

Frozen is oorspronkelijk een animatiefilm uit 2013, geproduceerd door Walt Disney Animation Studio's en gebaseerd op het sprookje de ijskoningin van Hans Christiaan Anderson.
Voor de Nederlandse versie van de animatiefilm spraken o.a. Willemijn Verkaik (Elsa), Noortje Herlaar (Anna), Benja Bruijning (Kristoff), Carlo Boszhard (Olaf), Oren Schrijver (Hans) en Tony Neef (Oaken) de stemmen in.

Internationale premières van de Disney musical
Frozen ging als musical voor het eerst in première op Broadway in 2018. Een tour door de US volgde in 2019, maar beide werden onderbroken door coronamaatregelen. In september 2021 herstartte te musical en startte de musical ook op West End. Daarna volgde Australië en Singapore (2020-2023), Japan (2021) en Hamburg (2021).

Het verhaal
Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde.

Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar.

Hoofdrollen Frozen de musical in Nederland 2024
De hoofdrollen zijn nog niet bekend, momenteel worden er audities gehouden voor alle rollen.

De muziek
De muziek is geschreven door Krisen Anderson-Lopez en Robert Lopez, met als bekendste nummer Let it go (Laat het los), in de Nederlandse animatiefilm gezongen door Willemijn Verkaik.

AFAS Circustheater, Den Haag

Laat alles zien Laat minder zien

AFAS Circustheater

Laat alles zien Laat minder zien

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om je van relevante advertenties te voorzien.

Aanpassen